Borblog - Ízek, élmények

Füstölt pisztráng salátával érlelt kóser Furminttal 2020 július 7

Mindig nagy öröm, ha ráakadok egy nagyon szép érlelt borra,
ami elég ritka a magyar kínálatban. Egy Balatonszemesi borboltban találtam
a tokaji Galambos pincészet 2011es Furmintját, ami érdekességként még Kóser is.
Nagyon szép egyensúlyos hosszú bor, ami tökéletesen adja az érlelési azaz
harmadlagos aromákat. El is kezdtük forgalmazni és ezt az ételt kreáltam hozzá:

Füstölt pisztráng zöld salátával pesztos joghurttal

Egészben füstölt pisztránggal még nem volt dolgom, de nagyon szépen levált a csontról.
Joghurtos pesztós mártással nagyon finom és hozzá egy finom, hideg saláta…
A salátát a szokásos jégsali, rukkola, paradicsom, uborka, magvak, bazsalikom,
oregano, szárított hagymán kívül búza és mungóbab csirával dobtam fel.
Állítólag a csirázó szem tápértéke a növénynek a 10szerese, és nagyon egyszerű
az otthoni csiráztatása is…..
Füstölt pisztráng salátával érlelt kóser Furminttal 2020 július 7
Füstölt pisztráng salátával érlelt kóser Furminttal 2020 július 7
Füstölt pisztráng salátával érlelt kóser Furminttal 2020 július 7