Borblog - Ízek, élmények

Új krumpli, lazac és Pállfy Furmint....2020 Május 6

Nehéz a diétások élete, főleg ha a korlátozás elég erős. Kizárni az étkezésből a húst, lisztet, tejterméket és a cukrot, hát nem sok minden marad.
A sok müzli, köles, zöldséges rizs után azt gondoltam egy kis hal azért néha belefér. Közben megjelent az új burgonya ami nagy kedvenc. Kis olívaolajon, borssal, fokhagymás sóval és friss rozmaringgal lepirítva nagyon finom tud lenni. Egy szelet lazac filével amit sóban borsban meghempergetve megsütök serpenyőben egy leheletnyi mustáros citromos mártással, amihez rizstejet használok pedig egészen ünnepi lett a vacsora. Na ehhez valami komoly bor kell. És a nagy borokból sok van mert az ember mindig csak halogatja „ezt még ne, ezt majd valami nagy alkalomra” és soha nincs elég nagy alkalom, a komoly bor pedig csak gyűlik.
Na ennek most vége mikor élünk ha nem most?
2012 Köveskál/ Pállfy Gyula Furmint Nekem amikor forgalomban volt nagyon tetszett és elraktam, de kár hogy csak egy üveggel... A sztereotipiák hogy a 12es év savszegény és teltek, olajosak, nehezek a borok nem állnak majd el sokáig, dehogynem
Ez áll mint a cövek, komplex, jó savú, hosszú ,tartalmas, izgalmas bor, az ételhez tökéletes. Kóstolgatva eszembe jut mennyire borászati pedofiliát követünk el szinte mind. nem várjuk meg amíg a bor felér a csúcsra megisszuk előtte..... pedig amikor elraktam akkor sem volt ennyire gazdag…


Új krumpli, lazac és Pállfy Furmint....2020 Május 6
Új krumpli, lazac és Pállfy Furmint....2020 Május 6
Új krumpli, lazac és Pállfy Furmint....2020 Május 6
Új krumpli, lazac és Pállfy Furmint....2020 Május 6